Допомога у виноробстві

09.08.2018

Таблиця 1: Рекомендації щодо вибору раси дріжджів, в залежності від плодів (які використовуються) і виду вина.

Плоды

Дріжджі для сухих і напівсухих вин (10-12%)

Дріжджі для напівсолодких і солодких вин (13-15%)

Агрус, груша, абрикос, полуниця, зерно

Uniwersalne

Fermivin

Enovini WS

Fermicru LS2

Fermivin PDM

Tokay, Madera, Fermivin, Fermicru LS2, Fermivin PDM

Черешня

Burgund, Sherry, Fermivin, Fermicru LS2, Fermivin PDM

Білий виноград, глід, яблуко, шипшина

Tokay, Sherry, Fermivin, Fermicru LS2, Fermivin PDM

Малина

Burgund, Madera, Fermivin, Fermicru LS2, Fermivin PDM

Ревінь

Tokay, Fermivin, Fermicru LS2, Fermivin PDM

Ізюм

Sherry, Medera, Fermivin, Fermicru LS2, Fermivin PDM

Слива

Burgund, Tokay, Fermivin, Fermicru LS2, Fermivin PDM

Чорноплідна горобина

Burgund, Malaga, Fermicru LS2, Fermivin PDM, Fermicru VR5

Вишня, ожина, чорна смородина

 

Uniwersalne

Bordeaux

Fermivin

Enovini WS

Fermicru LS2

Fermicru VR5

Fermivin PDM

 

Burgund, Portwein, Fermivin, Fermivin PDM, Fermicru VR5

Біла смородина

Tokay, Sherry, Fermivin, Fermivin PDM, Fermicru LS2, Fermicru VR5

Червона смородина

Burgund, Madera, Fermivin, Fermicru LS2, Fermivin PDM, Fermicru VR5

Чорний виноград

Burgund, Malaga, Fermivin, Fermicru LS2, Fermivin PDM, Fermicru VR5

Чорниця

Burgund, Bordeaux, Fermivin, Fermicru LS2, Fermicru VR5, Fermivin PDM

Чорна бузина, слива

Burgund, Portwein, Fermivin, Fermicru LS2, Fermicru VR5, Fermivin PDM

Таблиця 2: Рекомендована кількість соку, цукру, води і регулятора кислотності для приготування 10 л винного сусла.

 

Плоди

 

Кількість плодів

(кг)

Кількість соку

(л)

Кількість цукру необхідного для отримання вина міцністю

(кг)

Кількість води

(л)

Кількість регулятора кислотності

(г)

 

12%

14%

16%

Агрус

5,8

4,0

1,8

2,1

2,4

4,8

0

Черешня

9,2

6,0

1,5

1,8

2,0

2,8

10-12

Глід і шипшина

5,0

2,5

1,8

2,2

2,5

6,2

14-18

Яблуко

10,8

6,5

1,4

1,7

2,0

2,5

4-5

Малина

7,3

5,5

1,9

2,2

2,6

3,3

0

Абрикос

10,8

5,4

1,7

2,1

2,4

3,3

0

Вишня

10,0

5,5

1,5

1,8

2,1

3,3

0

Біла смородина

5,0

3,5

1,9

2,3

2,6

5,2

0

Червона смородина

5,0

3,5

1,9

2,3

2,6

5,2

0

Ізюм

1,5

-

1,7

2,1

2,4

7,8

15

Чорний виноград

9,0

6,3

1,2

1,6

1,9

2,5

0

Полуниця

10,8

7,0

1,3

1,6

2,0

1,8

6-8

Білий виноград

9,0

6,3

1,2

1,6

1,9

2,5

0

Зерно

2,5

-

2,1

2,3

2,5

8,5

20-30

Чорноплідна горобина

4,9

3,5

1,7

2,0

2,4

4,8

4-6

Чорниця

8,6

6,0

1,7

2,0

2,4

2,8

10

Чорна бузина

5,6

3,5

2,0

2,3

2,7

3,6

8

Ожина

8,5

6,0

1,7

2,0

2,4

2,8

5

Чорна смородина

5,0

3,0

1,9

2,1

2,4

5,7

0

Слива

9,0

5,5

1,6

2,0

2,3

3,3

4-6