Рецепт грушево-ванільного вина

22.07.2015

Інгредієнти:

М'які груші - 12 кг,

Цукор - 5 кг,

Ванільний цукор - 20 г,

Винні дріжджі - 50 г,

Вода - 11 л.

Приготування:

Бажано використовувати для приготування вина жовті груші. Колір вина з них виходить з бурштиновим відтінком. Груші помити, видалити зіпсовані місця, насіннєві коробочки і хвостики. Потім нарізати дрібними кубиками і розтовкти товкачем. В отриману суміш додати 1 кг цукру, залити водою. Витримувати при кімнатній температурі протягом 5-ти днів. Готове сусло процідити через марлю або сито. Залишки цукру і ванільний цукор розчинити в 0,5 л сусла. Потім додати винні дріжджі, добре перемішати і вилити до решти сусла. Ємність з суслом щільно закупорити кришкою з гідрозатвором. Залишити для бродіння при кімнатній температурі. По завершенню процесу бродіння, вино зняти з осаду і освітлити (можна желатином). Потім профільтрувати, розлити в пляшки, закупорити і помістити на зберігання в прохолодне місце.